fbpx

Midsommar afton 2019!

Tiden går väldigt fort och nu är det midsommar. Det är så härligt med sol och värme. att man kan sitta ute och äta frukost, lunch och middag. Att greja i trädgården. Skörda egna grönsaker och bär. Ja det här är verkligen min favoritperiod på året. Det jag inte hunnit med än är ett dopp i sjön, men det kommer inte dröja.

Jag tycker att juni månad nästan bara bestått av helgdagar. Kristihimmelsfärd, pingst, nationaldagen och nu midsommar. Däremellan har vi hunnit med att fira en student också.

Det handlar om livskvalitet – personal

I slutet av maj hade jag en webbenkät ute med frågor om personcentrerad demensvård och vilka områden man skulle vilja lära sig mer inom. Det som kom fram var:

  • Grundpelare för ett empatiskt förhållningssätt
  • Allt om demens
  • Om hur mediciner påverkar
  • Grunder i personcentrerat förhållningssätt
  • Hur demenssjukdomen kan påverka personen i dennes vardag
  • Öppna upp kommunikationen med en person med demens
  • Yngre personer med kognitiv svikt

Utifrån det här resultatet har jag en webbutbildning på Facebook, med olika tema för varje vecka. Webbutbildningen är mycket kul, men tar mycket av min lediga tid. Jag jobbar ju heltid som demenssjuksköterska också. För mig är det här ett test om det finns intresse av att lära sig mer om demens och personcentrerat förhållningssätt genom webbutbildning. Under oktober månad kommer jag göra ett liknande upplägg, men som riktar sig till anhöriga.

Bygger växthus

Ett av mina stora fritidsintressen och något som verkligen ger mig energi är odlandet. Just nu håller jag och maken på att bygga växthus. Växthuset är för odlandet och inte för att sitta och sippa bubbel i. Det blir 8,3 kvadratmeter stort och just nu står det ganska många plantor och väntar på att få flytta in. Aubergine, sötpotatis, chili, paprika, gurka och tomater. Ska bli väldigt kul när det är klart.

Ha nu en riktigt härlig midsommar!