fbpx

Varje söndag har jag en veckoplanering. Jag gör en tillbakablick på veckan som varit och planerar veckan som kommer. Jag tycker att detta ger mig lite ”koll på läget”. I dag gör jag min söndagsplanering framför valvakan. Jag kommer inte kommentera detta mer än att jag gjort mitt val utifrån mina grundvärderingar. Det tycker jag är viktigt att göra.

 

Tillbakablick
Hur har min vecka varit? Under första veckan i september så har vi haft till största delen härligt och soligt väder. Jag försöker ta tillvara på det fina vädret i så stor utsträckning som möjligt. I mitt arbete som demenssjuksköterska ingår anhörigstöd, minnesutredningar, uppföljning av hur det går för personer i hemmet som fått demensdiagnos och handledning/utbildning av omvårdnadspersonal. Min arbetsvecka har inkluderat alla dessa punkter.

Broccoli, kronärtskockor, bönor, tomater och squash

En del av helgens skörd av grönsaker. Broccoli, kronärtskockor, bönor, tomater och squash

Veckans bästa
Det är nog att vi haft runt 23 grader och sol flera dagar under veckan. Jag vill ta vara på så mycket sol som möjligt. Det gör jag genom att greja ute i trädgården, men även att äta lunch och dricka eftermiddagskaffet utomhus.
Sedan har filmklubben (jag är med i arrangörsgruppen) kommit igång med höstprogrammet. Vi började starkt med publikrekord (för oss) med filmen Ted. Det var verkligen en bra film. Jag rekommendera dig att se den, om du inte sett den än.

Picasso statyn i Kristinehamn

Kaffe vid Picasso statyn i Kristinehamn

Veckans utmaning
Det är en sak som handlar om Validationen som jag förhandlar om. Är för tidigt att berätta något om det just nu. Om det blir som jag vill, så kommer jag berätta om det.

Maria Hedman Holmblad

Framåtblick
När jag planerar min vecka utgår jag alltid från 3 olika fokusområden. Det handlar både om privata och arbetsmässiga fokus.
Det viktigaste fokuset under kommande vecka är att jag och Anna-Karin Bergsten ska göra klart planeringen inför Validationsutbildningen vi ska ha i KY utbildningen för undersköterskor som läser en specialistutbildning i demens. Utbildningen börjar v. 38. Det ska bli så roligt att komma igång med den. Det är samtidigt lite nervöst. Vi vet inte alls hur de som går utbildningen tycket att det blir.
Jag ska också jobba vidare med det ”hemliga projektet”.

Hur ser din kommande vecka ut?