fbpx

537B785F-6C36-454A-AF55-51932895BBEB

Nu har jag semester sedan 1 vecka tillbaka och det är av den anledningen som det blivit helt tyst här. Jag checkade ut från sociala medier nästan helt när jag gick på ledighet.

Jag njuter av den härliga värmen vi har och tar dagen lite som den kommer. Har badat en del och vattnet är nästan ljummet i sjön Möckeln, där jag badar.

Kålrabbi Foto Maria Hedman Holmblad

Ett av mina stora intressen är att odla. Vi har ingen stor trädgård så jag odlar det mesta i pallkragar och krukor. Det blir ändå ganska mycket grönsaker och en stor del av det vi äter under sommarhalvåret kommer från vår trädgård. För mig känns det som lyx att gå ut och titta på vad som är skördeklart och plocka in det till lunch och middag. Sallat och gurka har vi t.ex. inte behövt köpa på länge. Squashen flödar och det är svårt att äta allt, så vi har gett bort en del. Tomater och Chili i krukor är på gång, men inte moget än.Vi har en del olika sorters kål, som kålrabbi, broccoli och svartkål. Tyvärr tycker både kålflugelarver och kålfjärilslarver också om kålen, så det är faktiskt en kamp för att få behålla kålen själv.

Det är också kul att experimentera lite. Jag testar att odla sötpotatis, gurkmeja, ingefära och aubergine i år. Aubergine testade jag även förra året. De blommade jättefint, men det blev inga frukter på plantorna. Nu hoppas jag på att det ska gå bättre i år. Alla plantor växer fint och det ska bli spännande att se om det blir något med dessa odlingar.

C79682A7-EA86-4F62-BCD3-F9BC281B8106

Jag har länge velat ha ett växthus. I år har vi äntligen köpt ett på 8,3 kvadratmeter som ska sättas upp. Vi får se  när det blir klart. Det är en del grundarbete att slutföra innan vi kan sätta upp själva växthuset. En del köper växthus som de har som ett extra rum. Vårt växthus är till för att odla i. Jag vill kunna börja odla tidigare på våren och även odla lite längre in på hösten, än vad jag kan idag.

Detta är en del av det jag gör just nu. Men tanken är inte att bloggen och hemsidan ska ligga nere. Just nu håller jag på att utarbeta en plan för de åtaganden jag har under hösten, men även hemsidan och bloggen. Under hösten har jag och undersköterskan Anna-Karin Bergsten ett stort utbildningsuppdrag som ska påbörjas och jag ska även fortsätta att diskutera andra möjliga samarbeten.