fbpx
Maria Hedman Holmblad vid Varbergs fästning

Jag vid Varbergs fästning Foto: Michael Holmblad

Nu är semestern är över och jag börjar jobba igen.

Jag har haft en härlig semester och har njutit av värmen. Min lediga månad har gått väldigt fort. När jag gick på ledigt 18 juli kändes 20 augusti så avlägset, men det går väldigt fort. Det har hänt en del tråkiga saker, men det har i stort varit en bra sommar. När augusti börjar står det i de flesta tidningar att man ska hantera sin jobbångest. ”Bota din jobbångest med 7 snabba knep”, ”Semestern är slut – då blir det jobbigt”, ”Så tacklar du jobbångesten efter semestern”, ” Psykologen: Därför är det nödvändigt med jobbångest efter semestern – och så vänder du de negativa tankarna”…. Det är några rubriker som jag sett. Dessa rubriker gör mig ganska irriterad. Det får det att låta som att alla som har ett arbete att gå till, inte vill gå dit. Om jag inte hade ett arbete att gå till när ”alla andra” har det – det skulle ge mig jobbångest.

Bild på Varbergs fästning

Varbergsfästning Foto Maria Hedman Holmblad

Vad har jag gjort under semestern?

Först och främst har jag njutit av sol och värme och badat en hel del. Det har varit högsommarvärme i 3 månader. Det är ju helt otroligt! Samtidigt blev det en katastrofsommar för våra bönder och det oroar mig. Jag tycker själv om att odla och odlar det jag kan i vår villaträdgård. Vi har inte haft vattningsförbud, men när det nästan inte regnat alls på två månader inser man ju att man inte kan vara hur slösaktig som helst med vattnet ändå. Jag har samlat det regnvatten som gått att samla och även vattnat med sköljvatten när jag sköljt grönsaker, bland annat. Sedan odlar jag mycket i kruka och pallkragar och det gör att det inte går åt så mycket vatten. Våra odlingar har gett resultat och vi har inte köpt mycket grönsaker i sommar.

Makaonfjäril

Makaonfjäril vid Tjolöholms slott Foto Maria Hedman Holmblad


Amiralfjäril

Amiralfjäril vid Tjolöholms slott Foto Maria Hedman Holmblad

Vi har rest lite också.

I år behövde man verkligen inte åka utomlands för att få sol. Jag vill gärna byta miljö och bara vara några dagar. Jag vill gärna komma till havet på västkusten eller ostkusten, spelar egentligen inte så stor roll. För mig är det meditativt att vara vid havet. I år åkte till Varberg, Kungsbacka och Mölndal i några dagar. Jag tycker det är kul att fotografera också. Det blev en del kort tagna när vi var vid Varbergsfästning, Tjolöholms slott utanför Kungsbacka och Kvarnbyn i Mölndal.

Mölndalsåns Fors i Kvarnbyn

Mölndalsåns fors vid Kvarnbyn i Mölndal Foto: Maria Hedman Holmblad

Vi har även varit vid Kumla Sjöpark. De har en restaurang där som heter Goda Rum som har väldigt bra mat. Utanför finns det stora odlingar av både grönsaker och blommor. Det är härligt att gå runt där och titta.

Födelsedag

Sedan har jag fyllt 50 år i sommar. Jag brukar inte fira min födelsedag så mycket, men i år hade jag en fest med familj och vänner. Jag brukar inte tänka så mycket på ålder. Det är när man tänker tillbaka på saker man varit med om och hur länge sedan det var. Eller när man inser att barnen runtomkring inte längre är barn – de är unga vuxna. Det är då man inser att man blir äldre själv också. Min mans mormor Edit sa på sin 90 årsdag till mig ”Åren går och man fyller dagarna med olika innehåll, inte tänker man på att man blir äldre. Det är när man tittar sig i spegeln och ser att det är en gammal käring som tittar tillbaka på en som man inser att man blivit äldre”.

Jag har ju även funderat en del på hur jag ska utveckla Marias Kunskapskälla. Jag kommer fortsätta blogga om demens, bemötande och det som jag tycker är viktigt för att utveckla omvårdnaden av personer med demens. Det kommer jag återkomma mer om.