fbpx

55A6F020-A53B-448D-B19C-2C498DE72F60

Foto Maria Hedman Holmblad


Ja det har varit en intensiv och väldigt solig vecka. Den har varit solig på olika sätt.
Jag har varit ledig från mitt jobb i 3 dagar och varit ute och rest lite.
I måndags var jag i Mölndal och besökte Curt Jonsson, Staffan Jansson och Annika Jonsson på modern arbetsteknik https://modernarbetsteknik.se/. Jag var förflyttningsinstruktör när jag arbetade som sjuksköterska på vårdavdelning och då var Curt och Staffan mina lärare. Nu funderade vi på om vi kunde hitta ett samarbete och utveckla en utbildning som riktar sig till förflyttningsinstruktörer inom demensvården. Vi kommer fortsätta att spåna idéer om detta framöver.
Sedan åkte jag till Kungshamn och besökte en person jag arbetat mycket ihop med, bland annat med förflyttningsutbildningar. Jag har lärt mig massor av vårt samarbete och jag ser henne som en mentor. Nu har vi umgåtts i två dygn och jag har fått en riktig guidning och historielektion om Kungshamn, Smögen. Hasselösund och Ramsvik. Jag har ätit räkor på klipporna och njutit av ett riktigt toppen väder och trevligt sällskap.
9A215FE8-89AE-41F3-BBA4-4E44D456FD7B

Smögen Foto Maria Hedman Holmblad


När jag kom tillbaka till jobbet fick jag förfrågan om att utbilda i Validationsmetoden på Yrkeshögskolan i demens för undersköterskor som startar i höst. Det är inget klart än, men det känns så kul att de vill få med detta i den utbildningen.
På vårdboendena i Karlskoga har man nu kommit igång med parcyklarna. Det verkar vara mycket uppskattat och det är verkligen toppenväder för att ta en cykeltur.
Fredagen den 1 juni kommer även Skranta Göttekiosk öppna. Det är en kiosk som kommer ha öppet 2 timmar 2 dagar/ vecka, där de som bor på Skranta ska kunna köpa sig något gott. Uppdragsmakarna och sponsorer är Maria Malmsten, Funkis, Liliana Cortez, Lena Svanberg, Nina Bäckman, Kent Nilsson, Doria Laesi, Tony Gustavsson, Karlskoga Webbyrå/Kim Nielsen, Industritryckeriet, Kontaktservice och Ekmans på Torget.

I torsdags presenterade vår Äldreminister Lena Hallengren (S) Nationella demensstrategier under en pressträff på Silviahemmet på Drottningholm.
”Socialstyrelsen får i uppdrag att utveckla en modell som ska bli standard för hur vården och omsorgen tar hand om personer med demens. De ska erbjudas rätt stöd under hela sjukdomsförloppet”, säger Hallengren. Läs mer här: https://www.senioren.se/nyheter/antligen-sverige-far-strategi-mot-demens/
Så visst har det varit en riktigt händelserik vecka.